Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Rantasalmen Osuuspankin tulos vuodelta 2021 oli hyvä ja vakavaraisuus vahvistui - Asunto- ja kulutusluottoja myönnettiin edellisiä vuosia enemmän

Rantasalmen Osuuspankin liikevoitto vuonna 2021 oli 683 000 euroa ja tilinpäätössiirtojen jälkeen pankin tilikauden tulos oli 397 000 euroa.

OP Rantasalmen lehdistötiedotteen mukaan liikevoitto pieneni oletetusti edellisestä vuodesta, jolloin pankilla oli tuloksessaan huomattavia sijoituskiinteistöjen ja rahoitusvarojen nettotuottoihin vaikuttavia kertaeriä. Myös pankin sijoituksille saatu korko oli edellisenä vuonna korkeampi.

OP-bonuksia pankki maksoi omistaja-asiakkailleen 270 000 euroa vuonna 2021.

Pankin palveluilla oli viime vuonna hyvin kysyntää. Etenkin korkosuojaustuotteet kiinnostivat kiihtyneet inflaation ja korkojen nousuodotuksen vuoksi.

Tuotot pysyivät hyvällä tasolla pankin aktiivisen toiminnan, kasvaneiden palkkiotuottojen sekä tavoitetta paremman korkokatteen ansiosta.

Rantasalmen Osuuspankin asiakkaiden asiakastyytyväisyys ja henkilöstötyytyväisyys säilyivät korkealla tasolla.

– Vaikka korkotaso oli edelleen poikkeuksellisen matala, korkokatetta pystyttiin kasvattamaan suunnitelmallisen tasehallinnan kautta, tiedotteessa kerrotaan.

Asiakasliiketoiminnan tuotot kasvoivat yhteensä 4,2 prosenttia ja kuluissa kasvua oli 3,0 prosenttia.

Pankin vakavaraisuus vahvistui viime vuoden aikana 42,07 prosentista 49,78 prosenttiin johtuen ensisijaisesti taseen riskien pienentymisestä.

Pankin taseen loppusumma oli noin 162 miljoonaa euroa ja kasvu yhteensä 5,7 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna.

Pankin asiakkaiden käyttämien palveluiden volyymit yhteensä (pankin asiakasliiketoiminta) kasvoivat noin 250 miljoonaan euroon (+2,5 %). Lainoja myönnettiin yhteensä 19,1 miljoonaa euroa, mikä on 3,2 miljoonaa euroa enemmän (+20 %) edelliseen vuoteen verrattuna. Asuntolainojen osuus rahoitusmyynnistä oli 10,6 miljoonaa euroa.

Yritysten investointilainojen kysyntä oli vaimeaa, mutta asunto- ja kulutusluottoja myönnettiin edellisiä vuosia enemmän. Tiedotteen mukaan uusista asuntoluotoista valtaosa myönnetään toimialueen ulkopuolelle pankin etäasiakkaille.

Pankin hallituksen puheenjohtaja Olli Pitkänen sekä toimitusjohtaja Jaana Vänskä toteavat olevansa tyytyväisiä pankin asiakasliiketoiminnan volyymin ja tuottojen kasvuun haastavissa markkinaolosuhteissa.

– Koronapandemian vaikutukset näkyivät pankissa digitaalisten palveluiden kysynnän kasvuna ja neuvottelujen keskittymisenä pääosin sähköisiin kanaviin, tiedotteessa mainitaan.

Rantasalmen Osuuspankin asiakkaiden asiakastyytyväisyys ja henkilöstötyytyväisyys säilyivät korkealla tasolla. Omistaja-asiakkaiden määrä pienentyi niukasti 14 omistaja-asiakkaalla. Vuoden 2022 puolella jäsenmäärä on taas kääntynyt kasvuun, ja maaliskuun 2022 lopussa pankilla on yhteensä 4602 omistaja-asiakasta. Asiakkaita pankilla on 8044 ja henkilöstömäärä on 12.

Rantasalmen Osuuspankin varsinainen osuuskunnan kokous pidettiin 28.4.2022 pankin kokoustiloissa. Kokous päätti valita pankin hallintoneuvostoon uudelleen erovuoroiset Panu Hynnisen, Paula Paunosen ja Anna-Maija Saaren sekä uutena jäsenenä Sanni Leppäsen. Pankin nimitysvaliokunnan jäseniksi valittiin jatkamaan uudelle kaudelle Riina Lappalainen sekä Katja Tolvanen.

10,6,

Asuntolainojen osuus rahoitusmyynnistä oli 10,6 miljoonaa euroa.