Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juhannusaaton aamuliikenteessä sattui Sulkavalla Lohilahdessa – Puumalan satamassa oli upota kahdeksanmetrinen huvivene

Lohilahdessa Sulkavalla sattui juhannusaattoaamuna kahden auton risteyskolari. Hälytys liikenneonnettomuudesta tuli puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Päivystävä palomestari Heli Hyttinen kertoo, että autoilijat törmäsivät Jokilahdentien ja Lohilahdentien risteyksessä hieman Lohilahden kylältä etelään.

– Autoilija oli kääntymässä Jokilahdentieltä Lohilahdentielle, muttei huomannut toista autoa. Lievä kylkikolari, luonnehtii Hyttinen.

Osallisia autoissa oli yhteensä viisi. Ensihoito tarkasti heidät, eikä henkilövahinkoja ollut sattunut.

– Peltiä siinä meni ruttuun, ei suurempia. Turvatyynyjä oli lauennut, Hyttinen sanoo.

Pelastuslaitos ohjaa liikennettä paikalla raivaustöiden ajan, sillä Lohilahdentiellä on juhannuksen vuoksi huomattavan paljon kulkijoita.

Vene upoksissa Puumalassa

Puumalan satamassa oli upota juhannusaaton aamuna vene. Hälytys keskisuuresta vesiliikenneonnettomuudesta tuli puoli yhdeksän aikaan aamulla.

Päivystävä palomestari Kimmo Partanen kertoo, että kyseessä oli noin kahdeksanmetrinen huvivene.

– Pelastuslaitoksen päästessä paikalle veneen toinen pää oli pohjakosketuksessa ja toinen rantahietikolla, Partanen sanoo.

Upoksiin joutumisen syystä Partasella ei ole tietoa. Omistaja oli itse tehnyt hälytyksen ja oli veneen luona pelastajien ehtiessä paikalle. Partasen mukaan vene oli mahdollisesti hinattu aiemmin rantaan.

– Pelastuslaitos pumppasi veneen tyhjäksi, hinasi ylös ja ankkuroi paremmin rantaan, toteaa Partanen.

Ulkoisesti arvioiden vene on Partasen mukaan merikelpoinen. Vuodoista ei ollut viitteitä, mutta rungon mahdollisiin vaurioihin Partanen ei osaa ottaa kantaa.

Tehtävälle oli hälytetty Puumalan paloaseman henkilöstöä. Henkilövahinkoja ei sattunut.