Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Essote nopeuttaa neljänsien koronarokotusten jakelua – Rokotukseen pääsee vain ajanvarauksella

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essote nopeuttaa neljänsien koronavirusrokotteiden jakelua. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi maanantaina uuden suosituksen nelosrokotteiden laajentamisesta. Uusi suositus muodostuu portaittain laajenevasta jakelusta, joka Essotessakin otetaan käyttöön.

Tästä päivästä lähtien neljännen rokotteen saavat 70–79-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Ensi maanantaista 25. heinäkuuta alkaen rokotteen saavat 18–69-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat ja elokuun 1. päivästä lähtien 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin.

Rokotuksiin pääsee vain ajanvarauksen kautta.

– Haasteenamme on rokotushenkilökunnan puute etenkin nyt lomakaudella. Siksi pyydämme kaikkia neljännelle rokotukselle saapuvia varaamaan ajan, sillä kapasiteettimme ei riitä tällä hetkellä äkillisiin kysyntähuippuihin, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo Essoten tiedotteessa.

Essoten kaikki rokotuspisteet eivät ole kesän aikana avoinna. Tilanteen voi tarkistaa Essoten verkkosivuilta, mistä voi tehdä myös ajanvarauksen.

Koronatapausten määrä on osoittanut kasvun merkkejä Essoten alueella, tiedotteessa kerrotaan. Viime viikon aikana Essoten alueella todettiin 358 uutta tartuntaa, joka on 85 enemmän viikkoa aiempaan nähden.

– Tapausmäärät ovat kääntyneet kasvuun viime viikkojen aikana, ja nyt entistä jyrkemmin. Myös henkilökuntaamme on koronan vuoksi poissa töistä merkittävästi, Essoten vs. terveyspalvelujen johtaja Minna Mutanen kertoo tiedotteessa.

Terveydenhuollon koronatesteihin Essotessa ohjataan sote-huollon työntekijöitä, raskaana olevia ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvia.

– Suosittelen kaikille kohderyhmille neljännen annoksen ottamista vuorollaan, ja muitakin, joilla on täydennettävää rokotussarjassaan. Uudet virusvariantit BA.4 ja BA.5 tarttuvat erityisen herkästi ja voivat aiheuttaa myös taudin vakavaa muotoa. Sitä vastaan tehosterokotteet antavat hyvin suojaa, Gärdström muistuttaa.