Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Koronatilanne on pysynyt entisellään Essoten alueella – Pandemiapäällikkö uskoo, että koulujen alku lisää koronatartuntoja

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström uskoo, että koulujen alku lisää koronatartuntoja, kun ihmiskontaktien määrät kasvavat.

Vielä koronatilanne ei ole muuttunut viime viikkoisesta, Gärdström kertoo.

Koronatartuntojen määrä on pysynyt melkein samana Essoten tekemissä testeissä. Hän kuitenkin huomauttaa, että tautia on edelleen paljon liikkeellä.

– Otetuista näytteistä yli 50 prosenttia on positiivisia, Gärdström lisää.

Viime viikon aikana todettiin 467 uutta positiivista tartuntaa, mikä on 10 vähemmän kuin edellisellä viikolla. Myös sairaalahoidossa olevien määrä on pysynyt samalla tasolla. Sairaalahoidossa oli tiistaina 16 koronatartunnan saanutta potilasta. Tehohoidossa ei ole ollut koronapotilaita.

Koronatilanne on kurittanut myös sairaalan henkilökuntaa. Gärdströmin mukaan koronapoissaoloja on korvattu varahenkilöstöllä tai hälyttämällä ihmisiä töihin. Hän kertoo, että kaikkia työvuoroja ei ole saatu täytettyä.