Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokysely | Juvalle valitaan 19 henkilöä kirkkovaltuustoon, ja vaalit pidetään 20. marraskuuta - Aiotko sinä äänestää vaaleissa?

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä lähes 8000 uutta luottamushenkilöä.

He päättävät muun muassa siitä, keitä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaisia kerhoja pidetään ja keitä autetaan.

Seurakuntavaalit ovat paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle alkaen ensi vuoden alusta.

Juvalle valitaan kaikkiaan 19 seurakuntavaltuutettua.

Vaaleissa voi äänestää 16 vuotta täyttänyt seurakuntalainen.

Äänioikeutettujen luetteloon äänioikeutetuiksi on merkitty kaikki viimeistään 20.11.2022 16 vuotta täyttävät kirkon jäsenet, jotka on 15.8.2022 merkitty tämän seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi.

Vaalien ehdokasasettelu päättyy 15. syyskuuta, ja ennakkoäänestys järjestetään 8.-12. marraskuuta.

Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 20. marraskuuta. Vaalipäivänä voi äänestää vain oman seurakunnan äänestyspaikassa kello 11-20 välisenä aikana.

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakunnan toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat kirkkovaltuuston jäsenet.

Kirkkovaltuusto tekee seurakunnan taloutta ja viranhaltijoita koskevat tärkeimmät päätökset ja valitsee jäsenet kirkkoneuvostoon.

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan toimintaa ja toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Kirkkoneuvosto vastaa seurakunnan yleisestä hallinnosta ja on seurakunnan taloudenhoitaja. Juvalla kirkkoneuvoston vahvuus on viisi jäsentä, varapuheenjohtaja ja puheenjohtaja, joka on kirkkoherra.

Seurakuntavaalien yhteydessä toteutetaan seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa.

Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Juvan Lehti kysyy