Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirus | Rokotukset ovat edenneet vauhdilla ja jatkuvat viikonloppuna - ensi viikolla avataan aikoja yli 16-vuotiaille riskiryhmäläisille

Koronarokotukset ovat edenneet vauhdilla ja jatkuvat Essoten alueella myös viikonloppuna tällä viikolla saadun isomman rokotemäärän ansioista. Liki 30 prosenttia yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen rokotteen.

- Ensi viikon puolivälissä avaamme rokotusaikoja yli 16-vuotiaille THL:n riskiryhmään 2 kuuluville henkilöille. Meillä ei ole vielä tarkkaa lopullista tietoa rokotteiden määrästä ensi viikolle. Nykyisin rokotamme 4000-6000 pistoksen viikkovauhtia, joista osa on kakkosrokotuksia, kertoo pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Essoten alueelta on löytynyt kuusi positiivista koronatestien tulosta. Kahteen tartuntaketjuun kuuluvat henkilöt ovat saaneet taudin Mikkelistä ja yksi tartunnoista on saatu ulkomailta.

Tartuntaketjujen selvitys on edelleen käynnissä. Tartunnanjäljitys on kuormittunut ja osa altistuneista on edelleen tavoittamatta. Essote ottaa heihin yhteyttä perjantain aikana.

Tartuntojen johdosta altistuneita on Mikkelissä Kalevankankaan koulussa, Rantakylän koulussa ja Päämajakoulussa.

– Tartunnan saaneista osa on nuoria ja heillä on hyvin vähän oireita. Nyt on erityisen tärkeää, että jos karanteenin lopuksi ohjataan testeihin, niin siellä pitää myös käydä, tähdentää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.