Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Kolme koronatartuntaa löytyi viikonloppuna Mikkelistä - "Kolmas tapaus löytyi valitettavasti henkilöstön keskuudesta Mikkelin keskussairaalalta"

Viikonlopun aikana löytyi kolme uutta positiivista koronatestien tulosta Essoten alueelta. Kaksi näistä Mikkelistä löytyneistä tapauksista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin, eikä aiheuta uusia karanteeneja.

–  Kolmas tapaus löytyi valitettavasti henkilöstön keskuudesta Mikkelin keskussairaalalta. Altistuneiden joukossa on henkilöstöä ja potilaita. Altistuneet on asetettu karanteeniin. Tämä aiheuttaa meillä paljon henkilöstöjärjestelyjä ja sitä myötä mahdollisesti jo varattujen vastaanottoaikojen siirtoja, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisäksi yhdeltä Essoten alueen rakennustyömaalta on löytynyt koronatartuntoja. Työmaan henkilöstö on alueen ulkopuolelta, eivätkä tartunnat aiheuta toimenpiteitä täällä.

Rokotukset jatkuvat, ja kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusajan. Noin 69 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteen, yli 55 900 henkilöä. Toinen rokoteannos on annettu noin 14 400 henkilölle.

–  On tärkeää, että kaikki yli 16-vuotiaat varaisivat ajan koronarokotuksiin ja ottavat myös toisen tehosteannoksen, ellei ottamatta jättämiseen ole lääketieteellistä tai muuta perusteltua syytä. Näin suojaamme paitsi itsemme myös läheisemme. Mahdollisimman korkealla rokotuskattavuudella varmistamme sairastumisten vähenemisen myötä myös yhteiskuntamme avoimena pysymisen mahdollisimman vähillä koronarajoituksilla niin kesällä kuin tulevana syksynä, tähdentää pandemiapäällikkö Hans Gärdström.

Kasvaneiden rokotemäärien ansiosta rokotusaikoja on nyt hyvin saatavilla eri puolilla Essoten aluetta. Torstaisin rokotetaan muualla kuin Mikkelin kantakaupungissa myös Modernan koronarokotteella, joka on samantyyppinen valmiste kuin Pfizer-Biontechin rokote.

Modernan rokotteen käytön alaikäraja on 18 vuotta. Alin ikäraja Pfizer-Biontechin rokotteen käytölle on 16 vuotta.

–  Osa rokotettavista on halunnut valita Modernan ja Pfizerin rokotteiden välillä. Siihen ei ole lääketieteellisiä perusteita, koska ne ovat käytännössä miltei sama rokote mutta eri valmistajalta, sanoo Gärdström.