Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu – Etsi itsellesi sopiva ehdokas!

Vuorokaudessa kertyi 21 koronatartuntaa – Essoten alue kiihtymisvaiheeseen

Essoten alueella on todettu kaikkiaan 21 uutta positiivista koronatestien tulosta Essoten alueella.

Essoten terveyspalvelujen johtaja kutsui lisääntyneiden tartuntojen johdosta koronakoordinaatioryhmän koolle 13.8. Ns. koronanyrkki päätti siirtää alueen kiihtymisvaiheeseen ja tiukentaa suosituksia ja ohjeistuksia.

– Tiukennuksia suosituksiin tuli lähinnä maskin käyttöön oman pöydän ulkopuolella ravintoloissa ja turvavälien pitämiseen kaikissa lähipiirin ulkopuolisissa kohtaamisissa. Suosituksemme olivat jo ennestään pitkälti kiihtymisvaiheen mukaisia, tiivistää Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Tartuntoja löytyy nyt erityisesti joukkotapahtumissa ja ravintoloissa käyneistä sekä koululaisista ja lapsista.

– Useat tartunnat näyttävät tapahtuneen viime viikonloppuna ja niiden lähteet ovat mitä todennäköisimmin Mikkelin baareissa. Kaikkia viime viikonloppuna Bar Domissa ja ravintola Wilhelmissä lauantai iltana/yönä asioineita suositellaan käyttämään kasvomaskia kaikissa kontakteissaan ja hakeutumaan pienestäkin oireesta koronanäytteeseen, kehottaa Seppälä.

Mikkeliläisessä Kattilansillan päiväkodissa on todettu altistuminen ja karanteeniin asetettaviin otetaan yhteyttä perjantain 13.8. aikana. Myös Mikkelin lukiossa ja Launialan koulussa on tapahtunut altistumisia. Essote pyrkii tavoittamaan altistuneet viikonlopun aikana.

– Tartunnanjäljitys on nyt vielä kovin kesken ja uusia altistumisia etenkin kouluissa ja päiväkodeissa voi vielä ilmetä. Tauti etenee ja epidemia selvästi kiihtyy nyt nuorissa ikäryhmissä. Kaikkien pientenkin lasten ja nuorten tulee käydä koronatestauksessa vähäistenkin oireiden johdosta, Seppälä pyytää.